IN DE KLIMBOOM TE SIMPELVELD (NL)

Zondag 22 november, inderdaad mijn naamdag Santa Cecilia, heb ik samen met  de schilderes Ans Westdorp – Klinkers een voorstelling verzorgd met als titel “Van Klank naar Kleur”, in het Theater De Klimboom in Simpelveld, Stichting Culturele Evenementen, georganiseerd door Puur Weijers en Weijers. Voor dezelfde stichting en organisatie heb ik drie jaar geleden ook een concert verzorgd en nu vroeg Wiel Weijers me terug voor een nieuwe voorstelling.

 

Wat gaan we doen?

De sfeer in de nieuwe lokatie ademt naast hartelijkheid, gezelligheid en professionaliteit, vooral creativiteit, ruimte en klank uit. Er worden ook schildercursussen en lezingen gegeven; het is een multifunctionele ruimte.

 

Ans en CecileWaarom zouden we muziek niet verbinden aan beeld, aan schilderen?

Het was een gedachte hardop uitgesproken. Vanuit deze gedachte hebben Ans Westdorp en ik samen met Wiel Weijers en zijn team gewerkt om dit idee inhoud te geven. Ans heeft uit een lijst van door mij gekozen originele fluit solo werken een selectie gemaakt en ik heb het muzikale programma verder samen gesteld. Een paar dagen voor de concert datum lag er een heel draaiboek op tafel.

 

Wie gaat wat en wanneer zeggen?

Vooraf heeft Ans bij haar thuis het grote doek van 1 meter bij 1,50 voorbereid en met behulp van een beamer deze verschillende voorbereidende fases aan het publiek laten zien. Terwijl ik mijn muzikale programma speelde legde Ans de laatste hand aan het schilderij.

Het muzikale programma was gevarieerd en bestond uit voor de pauze de Partita in la minore van J.S.Bach, de Fantasia n. 6 van G. Ph.Telemann en na de pauze uit Syrinx van Claude Debussy,  Danse de la Chèvre van Arthur Honegger, Air pour charmez un lézard van Rudolf Escher en als aflsuiting Tango n. 4 van Astor Piazzolla.

Het publiek zag al luisterend het schilderij “geboren” worden.

Samen hebben we het project aan elkaar gepraat, Ans het beeldende deel en ik het muzikale deel. Het is een nieuwe, mooie en interessante ervaring geweest. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Bedankt

Bedankt Ans, Wiel Weijers en Jozé, Stichting Culturele Evenementen.
Foto is gemaakt door fotografe Helga Klinkers
Mijn jurk is ontworpen door Vestire d’arte: Anne Delaby
Sponsor kapper: Francesco Basso Capelli Como (I)