Wat is het geheim van de Antonio Stradivari viool ? Is er wel een geheim?
Het hout, de lak, het formaat volgens de gulden snede ?

Antonio Stradivari, Nicola e Andrea Amati, Giuseppe Guarneri del Gesù: meteen denken we aan de Italiaanse vioolbouwers en aan de stad Cremona, nog steeds het centrum van de Italiaanse vioolbouw.
Bijna 300 jaar later praten we nog over de passie, de kunst, de bekwaamheid, de gulden snede en zelfs de geheimen rondom de vioolbouw van deze grote meesters.

In de Academia Cremonensis wordt de traditie van Antonio Stradivari, Nicola en Andrea Amati, Giuseppe Guarneri del Gesù voortgezet door onder andere de uitgebalanceerde methode van de twee meesters Simone Fernando Sacconi, vioolbouwer en de strijkstokken bouwer Giovanni Lucchi.

Studenten van over de hele wereld worden op persoonlijke en individuele manier in hun passie en vakmanschap gevolgd en begeleid; een garantie voor kwaliteit.
Iedere student heeft zijn eigen werkbank en naast het schaven, vijlen en lakken van het geselecteerde hout, want een goed stuk hout zal ook goed gaan klinken, worden ook de meer praktische – en theoretische aspecten van het vak doorgegeven, zoals het onderhoud en schoonmaak van het instrument en van de strijkstok. Er worden o.a. muzieklessen gegeven, lessen in de italiaanse – en engelse taal, start-up bedrijfs- en verkooptechnieken.
Er worden ook didaktische uitwisselingsprojecten georganiseerd met de vioolbouw traditie van Genua, Milaan en Bologne.
De kwalificatie in viool- en strijkstokkenbouw van de Academia Cremonensis uitgereikt door de regio Lombardije is Europees erkend.la qualifica di Liutaio rilasciata dalla regione Lombardia e riconosciuta dall’Unione
Europea.

De Academia Cremonensis is gelegen in het hartje van de stad Cremona in een prachtig historisch palazzo (Mina-Bolzesi) waar ook lezingen en concerten worden gehouden. Het is één van de toeristische trekpleisters van de stad.

www.academiacremonensis.it
Via Platina, 66
Cremona – Italië
tel. +39.0372808970